Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Az olvasásról képes leírás - Olvasás.tlap.hu
részletek »

Az olvasásról - Olvasás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: olvasas.tlap.hu » Az olvasásról
Keresés
Találatok száma - 5 db
Diszlexia

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos részképességzavar. Fő tünete az olvasási képesség elmaradottsága az életkor, iskolázottság és intelligencia alapján elvárható szinttől. Problémát okozhat a betűk, szavak, és számok felismerése, leírása, a leírt betűket felcserélhetik, vagy ellenkező irányban olvashatják. Az olvasott szöveget nehezen, és hibásan idézik vissza, lényegét nem tudják visszaadni.

Könyv az olvasásról

Könyv az olvasásról

Akik az évszázadok során az erdélyi közgyűjteményekbe beolvadt személyi könyvtárak anyagában búvárkodnak, gyakran találkoznak női tulajdonosbejegyzésekkel. Az említett személyi könyvtárak legtöbbje főrangú családok hagyatékaként került az erdélyi kollégiumok könyvtáraiba vagy más nagyobb gyűjteményekbe. Így a régi könyvekben előforduló asszonynevek azt jelzik, hogy az erdélyi kastélyok házi tékáinak egy részét a család asszonytagjainak tulajdonában lévő könyvek képezték. Egy-egy gyakrabban előforduló tulajdonosnév mögött pedig komoly könyvgyűjtemény körvonalai sejlenek fel.

Olvasási Trükök

Olvasási Trükök

Ez az aloldal az olvasnivalónk kiválasztásával, megszerzésével és egyéb olvasással kapcsolatos trükkökkel foglalkozik. A könyv eladás legegyszerűbb módja az antikváriumok számára való értékesítés. Ha egész könyvtárat szeretnénk eladni, akár házhoz is jönnek a könyvekért, ha azonban csak néhányat szeretnénk eladni, nekünk kell végigjárnunk az antikváriumokat. Ha nem népszerű, sokak által keresett könyveink vannak, az antikváriumok valószínűleg nem fogját átvenni őket, sajnos azonban ha népszerű műveink vannak, akkor is elenyésző összeget kaphatunk értük, jó esetben az általuk kínált eladási ár negyedét. Hogy egy-egy könyvért mennyit kaphatunk, az nagyon széles keretek között változik, de ha nem csak filléreket szeretnénk a könyvekért kapni, jobban járunk, ha magunk próbáljuk értékesíteni őket.

Olvashop - Öltöztesd a könyved!

Olvashop - Öltöztesd a könyved!

Könyv barátoknak, könyvmolyoknak, olvasni szerető embereknek könyv kiegészítők. Könyves ajándékok könyvmolyoknak. Hiánypótló módon könyv kiegészítőkkel, könyves ajándékokkal foglalkozunk, mindennel, ami a tökéletes olvasás élményhez kell. A webáruház kínálatában könyvek mellé felhasználható termékek találhatók, mint könyvjelzők, könyvtámaszok, könyvkabátok, kilincstáblák, ex libris pecsétek stb. Termékeink egytől egyik olyanok, aminek egy igazi könyvmoly bármikor örülne és el tudná képzelni a otthonában.

Olvasó Blog

Olvasó Blog

Ha van téma, ami bármikor alkalmat adhat a borongásra, és apokaliptikus jóslatok kibontására, akkor az olvasás helyzete ilyen. Ezt a kérdést igyekszik alaposan körbejárni a Könyvhét szeptemberi száma, a szeptember 8-i lapszámbemutatón is erről folyt a vita a PIM-ben. A beszélgetésben, ugyan számos tanulságos adatsor, izgalmas kutatási eredmény előkerült, a hallgatónak mégis hiányérzete támadt.

Tuti menü